Activiteit

Webinar aquathermie ontwerpen

26 februari
26 februari 2021
11:00 tot 12:00
Webinar
16 februari 2021 | 1 minuut lezen

Op 26 februari om 11.00 uur tot 12.05 uur organiseert Stichting IKN vanuit vanaf InfraCampus Harderwijk een Webinar. In het Webinar van januari hebben we de focus gelegd op het thema ‘Energie & duurzaamheid in relatie tot de transitie visie warmte’, waar het accent kwam te liggen op het beleidsvraagstuk.

In het Webinar dat gepland staat op 26 februari as. willen we een vertaalslag maken naar de ontwerpfase, waarbij we tevens inzage willen geven in de technische installatie. Denk hierbij aan WKO, warmtewisselaar en warmtepompen. Oftewel het Webinar wordt een verlengstuk van het Webinar van januari, waar de nadruk ligt op aquathermie. Waar we in gaan op de techniek om met ‘koud water’ een aardgasvrij verwarmde maatschappij te bewerkstelligen.

Programma Webinar februari

  • 11:00 uur – 11:10 uur – korte introductie door gespreksleider Hans van Arnhem, bestuurslid St. IKN
  •  
  • 11:10 uur – 11:25 uur – presentatie Jeroen Doorgeest van Doorgeest Energie Techniek

Toelichting: volgt

 

  • 11:25 uur – 11:40 uur – presentatie Dick van Harlingen van VHGMToelichting: met het slim inzetten van aquathermie en bodemenergie wordt op een schone en duurzame wijze energie uit de lokale omgeving benut zonder misbruik te maken van het milieu. Een hoogwaardig ontwerp houdt hier rekening mee, waarvoor zowel kennis nodig is van de werking van de installaties als van de omgeving. Bodemenergie in combinatie met aquathermie is een onmisbare techniek binnen de energietransitie.

 

 

Toelichting: volgt

 

Inschrijven Webinar

Wil u het Webinar bijwonen? Dan treft u hierbij de link aan, waarmee u zich kunt registreren voor het Webinar op 26 februari 2021 om 11.00 uur. U ontvangt voorafgaand aan het Webinar de link voor deelname.

Klik hier om u te registreren

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten