Activiteit

Leadengineer Gebouwautomatisering en -Beheer (post-mbo)

17 maart
17 maart 2022
13:30 tot 20:45
Cursus
21 september 2021 | 1 minuut lezen

De opleiding behandelt de meest actuele en relevante onderwerpen op het gebied van Gebouwautomatisering en -beheer, zoals de engineering, integratie en realisatie van gebouwautomatisering.

Waarom deze post-mbo opleiding?
Gebouwautomatisering speelt een essentiële rol in elk zakelijk gebouw. De invloed van gebouwautomatisering op het juist functioneren en de levensduur kosten (TCO) van het gebouw is zeer hoog. In het belang van gebouweigenaren en duurzaamheidsdoelstellingen moet gebouwautomatisering daarom uitgroeien tot een volwaardige discipline. Deze opleiding is net als de opleiding Systeemarchitect een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en TVVL.

De Leadengineer
De Leadengineer Gebouwautomatisering- en beheer werkt de door de Systeemarchitect ontworpen automatiseringsconcepten uit en is verantwoordelijk voor de engineering hiervan. Hij neemt het voortouw bij de uitvoering van de installatie en het beheer van de gebouwautomatisering en is overall aanspreekpunt voor de realisatie van de projecten voor de verschillende disciplines. Hij monitort, rapporteert en zorgt voor een tijdige projectuitvoering. De Leadengineer Gebouwautomatisering- en Beheer is werkzaam bij regelfirma’s, installatiebedrijven, adviesbureau en mogelijk als technisch gebouwbeheerder.

Leerdoel/resultaat
Na het succesvol afronden van deze post-mbo opleiding kun je de samenhang van systeemarchitectuur en-integratie beoordelen en toepassen. Je ontwikkeld je door tot een gespecialiseerde gebouwautomatisering- en beheer manager en helpt daarmee gebouwautomatiseringsprocessen van gebouwen met verschillende doeleinden, doelgroepen en architecturen te ontwerpen en monitoren. Je voert ontwerpen uit met de technologische tools tot je beschikking en past dit vervolgens aan tot een optimaal werkend systeem. Je zorgt dat de geïnstalleerde componenten veilig data kunnen opnemen en doorgeven aan het geïntegreerde systeem voor verder beheer en optimalisatie. Ook leer je je inzicht en analyses duidelijk te verantwoorden naar je opdrachtgevers. Na afloop kan je:

  • de vergelijking maken tussen digitale platforms/protocollen;
  • de benodigde hardware- en gebouwautomatiseringscomponenten specificeren en beoordelen;
  • het PvE Gebouwautomatisering beoordelen en analyseren;
  • een functioneel ontwerp opstellen voor de gebouwautomatisering;
  • het ontwerp beoordelen en specificeren t.a.v. verschillende (web)applicatievormen, data uitwisseling, integratie in ICT en ICT-  security.

Startdatum
17 maart 2022

Meer informatie en aanmelden via: Leadengineer Gebouwautomatisering en -beheer - TVVL

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten