Activiteit

ETS6 Dag: Kom in contact met je KNX netwerk en leer alles over ETS6

25 november
KAS
25 november 2021
16:00 tot 19:30
Bijeenkomst
13 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Naar aanleiding van de succesvolle lancering van de zesde generatie Engineering Tool Software, organiseert KNX Nederland op 25 november 2021 van 16.00 tot 19.30 uur de ‘ETS6 Dag’ in KAS te Woerden. Deze dag staat in het teken van alle vernieuwingen, verbeteringen en extra mogelijkheden die ETS6 biedt. Spreker Freddy van Geel neemt je mee in de mogelijkheden. Daarnaast doet ook Giovanni Oorthuizen vanuit ABB een bijdrage aan het programma met zijn lezing over KNX als (deel)oplossing voor energiezuinige en comfortabele Smart Buildings.

Kom in contact met je netwerk
Na een periode waarin live evenementen zeldzaam waren, gebruiken we deze gelegenheid ook om onderlinge contacten aan te halen en te netwerken. Op dit event ontmoet je KNX partners en professionals en kun je in gesprek met leveranciers over hun nieuwste updates.

ETS6 Dag – wat kun je verwachten?

  • De mogelijkheid om andere professionals te ontmoeten en met elkaar te netwerken
  • Een aantal inspirerende lezingen over ETS6 en Smart Buildings
  • Een inspiratieplein waar leveranciers hun updates kunnen presenteren
  • Je maakt kans op een gratis ETS6 licentie
  • Geniet van een walking dinner om informeel bij te praten met vakgenoten

De sprekers


Freddy van Geel

Freddy van Geel is sinds 1989 werkzaam in de Elektrotechniek. Sinds 1999 is hij betrokken bij het adviseren, ontwerpen en begeleiden van Domotica (KNX) producten en projecten, met name in de woon(zorg)complexen. Momenteel is Freddy actief als Docent elektrotechniek bij ROC Tilburg en zelfstandige bij www.knxcontrol.nl als KNX tutor.

ETS6 is een verdere optimalisering van KNX als de slimme, veilige en open standaard voor gebouwautomatisering. ETS6 is de unieke tool om KNX installaties te ontwerpen en configureren. De tool is compatibel met meer dan 8.000 gecertificeerde KNX devices van ruim 500 fabrikanten wereldwijd.

ETS6 is meer dan een nieuwe versie; het is Smart, Secure en Open. In deze lezing zet Freddy van Geel uiteen hoe deze drie termen echt waarde toevoegen aan het systeem. De kernwaarden van ETS6 worden één voor één behandeld. Er wordt besproken hoe de drie waarden zijn geïmplementeerd in de tool en welke voordelen zij uiteindelijk bieden aan de gebruiker van ETS6.

Giovanni Oorthuizen
Giovanni Oorthuizen
Vanuit het motto Practice what you preach is Giovanni Oorthuizen al jaren bezig de gebouwde omgeving te verduurzamen. Beginnend bij een grote bouwer/adviesbureau heeft hij al tientallen panden bezocht en geanalyseerd om met verbeteradviezen te komen op het gebied van Energie, Comfort en Kosten. Gebouwautomatisering heeft hier altijd een grote rol in gespeeld, waarbij hij nu verantwoordelijk is bij ABB NL Smart Buildings voor de Building Solutions in de commerciële gebouwen.

Vandaag de dag vragen eindgebruikers een “Smart building”. De grote vraag is natuurlijk, wat is dat nu precies? Tijdens de presentatie laat Giovanni zien hoe KNX een (deel)oplossing kan zijn in energiezuinige, comfortabele “Smart Buildings”. Het gebruik van building automation oplossingen zorgt voor een hogere productiviteit middels hoge comfort maar met lagere operationele kosten. Dat alles met veel flexibiliteit voor in de toekomst.

Ook zullen enkele praktijkcases voorbij komen van een Smart hotel en de uitdaging die ABB NL als bedrijf zelf aangaat met diens eigen panden en fabrieken om de CO2 uitstoot te verlagen.

Ben jij erbij?
Sluit jij ook aan bij het event om in korte tijd meer te leren over ETS6 en in contact te komen met vakgenoten? Meld je dan snel aan. Deelname aan het event voor KNX-leden die contributie betalen is gratis. Voor overige bezoekers is de bijdrage € 25,-.

Zien we je daar?

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten