Activiteit

Webinar: De beveiliging van KNX Systemen

31 januari
31 januari 2022
15:00 tot 16:30
Webinar
Soort: Online
7 januari 2022 | 2 minuten lezen

De digitale wereld raakt steeds nauwer verweven met ons dagelijkse leven; onze lichtsystemen, zonwering en zelfs luchtbehandeling kan automatisch en digitaal aangestuurd worden. Dit betekent dat de beveiliging van die digitale systemen steeds belangrijker wordt.

KNX Nederland nodigt je uit voor een gratis online webinar waarin de beveiliging van KNX systemen centraal staat. We behandelen dit thema met de hulp van drie specialisten op het gebied van de volgende onderwerpen: KNX Secure, ETS6 en Cyber Security. Begin het jaar goed met de nieuwste kennis op het gebied van KNX beveiliging en meld je aan voor het webinar op 31 januari van 15.00 - 16.30 uur.

KNX Secure
Sinds 2019 heeft het KNX-protocol de mogelijkheid om data beveiligd te versturen. Dit kan via TP1, RF en IP, zowel binnen ETS als binnen een steeds groeiend aantal producten op de markt. Steven de Bruyne, System Architect bij KNX Association geeft je antwoorden op vragen zoals: Welke risico's worden hiermee ondervangen en welke methoden kan je voor deze risico's gebruiken? Zijn presentie geeft details van KNX Data Security, KNX IP Secure en van de uitbreidingen die er al geweest zijn sinds de eerste publicaties.

ETS6
Naar aanleiding van de succesvolle lancering van de zesde generatie Engineering Tool Software zal in dit webinar de verschillen tussen ETS5 en ETS6 worden besproken door Peter Meijers. Als KNX-opleider kent hij de handigheden waarmee je als organisatie je voordeel kan behalen. In zijn presentatie leert hij je de nieuwe structuur van de topologie en laat hij je zien hoe je samenwerkingen met collega's verbetert.

Cyber Security
In zijn presentatie ‘Zo sterk als de zwakste schakel’ laat Martin van der Poel, eigenaar van Zeta IT Security B.V., je meekijken door de bril van een hacker. Zo ervaar je het belang van een up-to-date en veilige IT-oplossing waarin elk onderdeel in beeld is. Van alle IT-omgevingen waar vanuit Zeta op afstand digitaal is ingebroken, is dit slechts éénmaal niet gelukt. Alle overige ‘inbraken’ waren verder succesvol. Dit zegt ontzettend veel over de huidige beveiligingsgraad en hoe de IT leverancier/ installateur/ systeemintegrator de installaties bij een klant oplevert. Heb jij de IT en KNX-omgeving van jouw klant volledig in beeld en ben jij op de hoogte van de zwakke schakels in deze omgevingen?

De sprekers

Martin van der Poel is eigenaar van Zeta IT Security B.V. in Ede. Vanaf jongs af aan is hij bezig met techniek. Na het afronden van zijn MBO-opleiding ICT Beheerder, heeft hij in de avonduren de studie ICT Management & Security afgerond. Vanuit zijn hobby, het hacken van systemen, is hij zijn bedrijf Zeta gestart. Zeta heeft een volledige focus op het creëren van digitale veiligheid voor de zakelijke markt. Ze houden zich iedere dag bezig met het ethisch hacken van bedrijven en brengen op deze wijze de kwetsbaarheden van de klant in de ICT-omgeving in beeld. 

Steven de Bruyne werkt als System Architect bij de KNX Association en is medewerker van het System Department en convenor van de KNX System Group. Daarnaast is hij medeauteur van de KNX Security Specifications. Er valt nog veel te winnen op het gebied van compatibiliteit tussen systemen en de documentatie van publieke systemen. Steven zet zich in voor goede documentatie en de “openheid” van smart home systemen. Nieuwe producten in de markt introduceren die de nieuwste features ondersteunen: daar gaat het om.

Peter Meijers is naast KNX-tutor ook werkzaam voor het engineeren en programmeren van diverse Domotica installaties. Hij begon als monteur op de bouw en heeft zich verder ontwikkeld via verschillende bedrijven van installatiewerk, groothandel en fabrikanten. Via Theben en TNCP geeft hij KNX-opleidingen. Het opleiden van mensen is waar zijn hart ligt. 

Mis het niet en meld je aan door een e-mail te sturen via deze link. 

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten