Activiteit

TVVL Eindedaglezing Waterstof HUB Stad aan ’t Haringvliet, project in uitvoering

13 maart
13 maart 2023
16:30 tot 20:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Amber van Marrewijk
14 februari 2023 | 1 minuut lezen

TVVL regio Zuid Holland en Zeeland organiseert op maandag 13 maart een eindedaglezing over de waterstof HUB Stad aan ’t Haringvliet, project in uitvoering.

InnovaHub project
Hylife Innovations heeft in samenwerking met partners VHE, van Dorp, Giacomini en Witteveen+Bos een toepassing voor de wijk Havenstadt in Stad aan ’t Haringvliet ontwikkeld en gerealiseerd die zonne-energie gebruikt voor de balancering van energie. De verdeling tussen vraag en aanbod kan worden beheerst. Hiermee wordt de complete keten van duurzame en hernieuwbare energieproductie – opslag en gebruik – in de leefomgeving gecreëerd. InnovaHub heeft een scala aan optimaliserende mogelijkheden om dit in de praktijk te realiseren. Samen met het geavanceerde Energy Management System kan de energie zo nuttig mogelijk worden ingezet of opgeslagen worden voor een later gebruik.

Twee sprekers geven inzicht in de problematiek en praktijkvoorbeelden. Manu Bracke laat zien hoe het project in Stad aan’t Haringvliet is opgestart. Hij vertelt over:

  • Wat zijn de uitdagingen die zich voordoen in de energietransitie;
  • Aan welke oplossingen werkt Hylife concreet;
  • Belangrijke partnerships, want het energiesysteem van de toekomst bouw je niet alleen;
  • Project Havenstadt

Niels de Smet duikt na het diner dieper in de techniek en laat zien hoe de installatie is ontworpen.

Het programma start om 17.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Vanaf 16.30 uur vindt de ontvangst plaats. Bekijk het volledige programma en meld je aan via de website. We kijken uit naar je komst!