Activiteit
Geplaatst door TVVL

Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2023

05 juni
5 juni 2023
12:00 tot 18:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Redactie TVVL Connect
26 april 2023 | 1 minuut lezen

Het Nationaal Congres Sanitaire Technieken, georganiseerd door de TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken,  is een unieke mogelijkheid om je kennis op het sanitaire vakgebied up-to-date te houden en vakgenoten te ontmoeten. Op 5 juni is het zo ver: maar liefst 7 sprekers geven inzicht in hemelwaterafvoer en waterberging. Een belangrijk onderwerp vanwege de toename van langdurige en hevige stortbuien.

Klimaatverandering
Meteoroloog Reinier van den Berg (SpeakOut BV) geeft  een mogelijk toekomstbeeld van de gevolgen van klimaatverandering zoals wateroverlast en langdurige droogte. Vervolgens neemt Floris Bogaard (Hanzehogeschool Groningen) je mee in oplossingen voor deze gevolgen.

Energie
Hans van Wolferen (Van Wolferen Research) en Nick Post (specialist sanitaire techniek ISSO) geven een voorproefje van energiebesparende maatregelen bij het ontwerp van collectieve warmtapwaterinstallaties volgens de vernieuwde ISSO publicatie 55. Andreas Moerman (Researcher KWR) presenteert de gevolgen voor het energieverbruik voor warm tapwater in woningen als gevolg van de aanbevolen aanpassingen in de legionellapreventie.

Drink- en afvalwater
Amitosh Dash (Scientific Researcher KWR) presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar lood in drinkwater, compleet met testopstelling van een drinkwaterinstallatie van KWR. Ruud van Loon (Director Van Velden Rioleringsbeheer) neemt u mee in de do's en don'ts van beheer & onderhoud van afvalwater.

Er is ruimte voor vragen en discussie én je kunt de bedrijvenmarkt bezoeken waar sanitaire specialisten hun nieuwste ontwikkelingen tonen. Zien we je daar?

Meer info en aanmelden

Bekijk ook onze terugblik van vorig jaar voor een voorproefje van wat je te wachten staat!