Agendaoverzicht Bewaren

Green Buildings Event 2019

2 augustus 2019
Datum: 12 september 2019
Tijd: 12:00 tot 17:30
Type: Bijeenkomst

CO2 neutraal vliegen. Steden waarin alleen maar elektrische auto’s rijden. Shell die CO2 uitstoot compenseert door bomen te planten. Phase changing materials. Het plaatsen van zonnepanelen. Allemaal business ideeën met een duidelijk doel voor ogen: een duurzame samenleving. De een met grote impact, de ander juist effectief op kleine schaal. Tijdens het Green Buildings Event op 12 september in het Spant (waar elk bezoek 100% CO2 neutraal is) kijken we – samen met een aantal gerenommeerde sprekers -  naar, ideeën en innovaties die de potentie in zich hebben om de wereld van 2030 drastisch te veranderen. 

Lex Hoefsloot over de auto van de toekomst: Lightyear

Als we het hebben over de wereld in 2030 dan kan de auto van de toekomst niet ontbreken. Entrepreneur Lex Hoefsloot is CEO van deze nieuwe spraakmakende auto: Lightyear. Dit is de ultieme combinatie tussen start up en innovatie en mag daarom niet ontbreken op het Green Buildings Event.

Toparchitect Gideon Maasland tekent de toekomst met The Valley

Vervolgens zoomen we in op de gebouwde omgeving en dan specifiek op nieuwbouw.  De techniek van morgen wordt hier bedacht, getest en uiteindelijk doorgevoerd. Aan het woord komt Gideon Maasland, architect bij MVRDV. Hij staat aan de basis van een van de meest ambitieuze projecten van onze hoofdstad; The Valley. Welke nieuwe technieken worden hier toegepast en welke lessen kunnen we hier nu al uit trekken?

Professor Andy van den Dobbelsteen interviewt drie topstudenten Green Real Estate

Maar de bouwers van de toekomst staan te trappelen om aan de stoelpoten van de gevestigde orde te zagen. Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft, stelt drie van zijn topstudenten graag aan je voor. Zij vertellen over hun afstudeerprojecten: drie nieuwe initiatieven voor een circulaire wereld in 2030.

40 start-ups en scale-ups pitchen winstgevende innovaties in gebouwen

En we worden steeds concreter. Tijdens de ABN AMRO Innovation Challenge pitchen veertig gepassioneerde start-ups en scale-ups in verschillende zalen. Het vraagstuk dat hier centraal staat? Hoe kunnen we vandaag direct aan de slag in bestaande- en nieuwbouw om morgen impact te maken. De 5 beste innovaties strijden tijdens in Dragons Den-setting om de titel.

Rasondernemer Annemarie van Gaal presenteert succesfactoren groene innovatie

Juryvoorzitster en rasondernemer Annemarie van Gaal reikt de prijzen uit en neemt ons mee in de kritische succesfactoren van innovaties, zowel voor de ondernemingen in de start-up als scale-up fase.  

Maarten van der Weijden is de uitsmijter met zijn lessen over doorzetten en innovatie

Onderwerpen als doorzettingsvermogen, ambitie, het omgaan met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod. Mede door de carrière die Maarten heeft gehad bij Unilever als financial manager weet Maarten tevens uitstekend de link tussen topsport en bedrijfsleven te leggen.

Gedurende de dag is Suze Gehem onze dagvoorzitter. Samen met Wubbo Ockels is zij founder van De Groene Grachten. De Groene Grachten is adviseur en uitvoerbegeleider in het verduurzamen van historische gebouwen.

Gedurende de hele dag kun je terecht op de informatieboulevard. Hier maak je een duurzame reis in een 5D cabine en presenteren de verschillende pitchers zich.

388
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL