Agendaoverzicht Bewaren

TVVL excursie Afvalverwerkings- en energiebedrijf

24 oktober 2019
Datum: 22 november 2019
Tijd: 13:00 tot 16:15
Type: Bijeenkomst

Regiogroep Zuid-Holland & Zeeland nodigt je graag uit voor deze TVVL excursie naar Afvalverwerkings- en energiebedrijf AVR in Rotterdam op 22 november 2019.

AVR is de grootste warmteopwekker voor het stadsverwarmingsnet van Rotterdam en omstreken. Duurzaamheid, energieverbruik, de beheersing van het afval, opwekking van warmte, hergebruik van producten en grondstoffen en circulariteit geven grote uitdagingen waar de AVR in investeert. AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Ze zetten dit afval om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Doel is het creëren van een schone wereld waarin niets onbenut blijft. Iets waardeloos omzetten in iets waardevols.

Sprekers

  • Cocky Stijger is hoofd Plant Performance en Energie bij AVR. ‘De energie die wordt opgewerkt door de verbranding van het afval moet duurzaam en optimaal worden weggezet bij onze klanten. Dat levert een CO2 besparing op, en is een stap in de richting om als AVR alle reststoffen die uit de verbranding komen een nuttige toepassing te geven. Hiervoor leveren we hogedruk stoom aan bedrijven en Stadswarmte aan Rotterdam en omgeving.’
  • Pim de Vries is director Waste Processing bij AVR. Hij is verantwoordelijk voor de operationele afdelingen, waarbij elke dag verschillende soorten restafval worden vervoerd en slim verbrandt om er vervolgens zoveel mogelijk energie van te maken en grondstoffen uit terug te winnen. AVR is dagelijks op zoek naar manieren om het proces te perfectioneren.

Programma

13.00 uur           Ontvangst
13.15 uur           Introductie door de sprekers
14.00 uur           Bedrijfsfilm
14.05 uur           Uitreiking persoonlijke beschermingsmiddelen (helm en veiligheidsbril)
14.10 uur           Rondleiding in 3 groepen met TU-studenten
15.30 uur           Paneldiscussie met de sprekers
16.15 uur           Borrel en napraten

Aanmelden?

174
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL