Blog

Bezoek CLIMA 2019 vormt aanloop naar 2022

Femke van Egmond
6 juni 2019 | 2 minuten lezen

CLIMA 2022, pencil it in; dit was de boodschap waarmee wij vorige week zaterdag afreisden naar Boekarest, Roemenië voor een bezoek aan het 13e REHVA HVAC World Congress CLIMA 2019. Dit congres wordt eens in de 3 jaar georganiseerd en in 2022 neemt TVVL samen met de TU Delft en TU/e de organisatie voor dit event voor haar rekening. Naast een aankondiging om de datum alvast in potlood in de agenda te zetten wilden wij natuurlijk ook leren van de ervaringen van onze Roemeense collega’s.

Locatie voor dit internationale, wetenschappelijke congres op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) was de Nationale Bibliotheek van Roemenië. Via een zeer uitgebreid lezingenprogramma, waarop ook de namen van een aantal bekenden uit het netwerk van TVVL prijkten, konden bezoekers kennis opdoen van actuele onderzoeken en resultaten. Daarnaast toonden een dertigtal bedrijven in de hal van de Nationale Bibliotheek hun producten en innovaties.

Met onze expertise op het gebied van event management, en marketing en communicatie was het doel van mijn collega Esmeralda en mij vooral om ervaring op te doen en te leren van de best practises tijdens CLIMA 2019. Hoogtepunt vanuit het lezingenprogramma was voor ons de REHVA Student Competition op maandagmiddag 28 mei. Een van de 15 studenten die eerder op nationaal niveau waren genomineerd voor de finale van deze Europese Competitie, was Cristina Jurado Lopez. Zij wist eind maart tijdens de Dutch Nominee REHVA Student Competition bij TVVL in Woerden de jury te overtuigen met haar presentatie. Cristina presenteerde het door haar opgestelde en gevalideerde rekenmodel om de toekomstige warmtebehoefte van gebouwen te voorspellen op basis van de afgelopen periode. Ook tijdens de Europese finale viel Cristina op met haar enthousiaste en professionele presentatie. Helaas heeft zij de top 3 niet gehaald, maar vanuit TVVL zijn we erg trots op hoe ver ze is gekomen en we zijn nu al benieuwd welke studenten zich voor de REHVA Student Competition 2020 melden.Het thema voor CLIMA 21019 was ‘Built environment facing climate change’. Technologie speelt daarbij een steeds belangrijkere rol en de druk op het vakgebied om een bijdrage te leveren neemt toe. Vanuit de thema’s digitalisering, circulariteit, energietransitie en gezondheid kijken wij tijdens CLIMA 2022 vooruit naar het jaar 2030; EYE ON 2030. Bijna iedereen is het erover eens dat de 4 eerder genoemde thema’s een grote impact zullen hebben op de manier waarop we wonen, leven en werken. Maar wat zijn de ontwikkelingen richting 2030? Welke invloed hebben deze ontwikkelingen op elkaar? En welke invloed hebben klimaatinstallaties op de gebouwde omgeving? Allemaal vragen die tijdens CLIMA 2022 aan de orde komen.

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond CLIMA 2022? Schrijf je dan alvast in voor de nieuwsbrief en zet de datum met potlood in je agenda!
 

CLIMA 2022
15 t/m 18 mei 2022
Ahoy, Rotterdam
Thema'sGroepenDeelnemersProjecten