Blog

Techniek Nederland maakt Klimaatakkoord uitvoerbaar en betaalbaar

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland heeft gisteren in Madurodam getekend voor steun aan het Klimaatakkoord. Vanuit TVVL was bestuurslid Chris van Bekkum hierbij aanwezig. De installatiebranche wil zich inzetten om de CO2-uitstoot van de gebo
Profielfoto van Redactie TVVL Connect
5 september 2019 | 1 minuut lezen

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland heeft gisteren in Madurodam getekend voor steun aan het Klimaatakkoord. Vanuit TVVL was bestuurslid Chris van Bekkum hierbij aanwezig. De installatiebranche wil zich inzetten om de CO2-uitstoot van de gebouwde omgeving, de infrastructuur en de industrie terug te dringen. De ruim 5.000 leden van Techniek Nederland zullen voor innovatieve oplossingen moeten zorgen om de kosten van de energietransitie binnen de perken te houden. Tegelijkertijd wil de branche alles op alles zetten om werknemers bij te scholen en nieuw talent te werven. De doelstellingen van het Klimaatakkoord zijn alleen te realiseren als er voldoende technici met green skills instromen op de arbeidsmarkt.

Het volledige bericht lees je op de website van Techniek Nederland

Voorzitter Doekle Terpstra geeft in dit artikel al aan: ‘Zonder de technieksector krijgen we de energietransitie niet voor elkaar. Deze sector gaat het verschil maken.’ Lees daarom ook het TVVL Transitiedocument, waarin tientallen experts in een eerste verkenning hun visie en ideeën gegeven op 5 belangrijke thema’s voor de energietransitie en de verduurzaming van onze gebouwde omgeving.