Blog

Energieverliezen bij tapwatercirculatiesystemen. Slot: advies inwinnen

Tapwatercirculatiesystemen hebben als nadeel dat er altijd energieverliezen zijn. Dit komt door het frequent rondpompen van verwarmd water. Hoe kun je toch zo efficiƫnt mogelijk met energie omgaan, ondanks het tapwatercirculatiesysteem? We noemden in vori
Profielfoto van Onno Leever
7 september 2019 | 1 minuut lezen

In deze blog het laatste dilemma: wanneer schakelt u de adviseur in? 
In twee blogreeksen hebben wij u geïnformeerd over tapwatercirculatiesystemen. De eerste reeks ging over problemen met het tapwatercirculatiesysteem. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Een foutieve aansluitvolgorde bijvoorbeeld. Een te lage retourtemperatuur. Of lucht in de warmwaterleidingen. In onze blogreeks las u over de meest voorkomende problemen - mét de bijbehorende adviezen natuurlijk! In de tweede blogreeks schetsten wij de dilemma’s rondom energieverliezen bij tapwatercirculatiesystemen.
    
Advies nodig? Schakel de expert in!
Wij gaan ervan uit dat u met onze oplossingen veelvoorkomende problemen kunt verhelpen en uw klant kunt adviseren over maximale energiebesparing. Toch zijn er genoeg situaties te bedenken waarin u advies of begeleiding nodig heeft. Of misschien wilt u uw werkzaamheden juist uitbesteden wegens tijdgebrek. Schakel dan de expert in. 

Als medeschrijver en uitbreider van de hoofdstukken over tapwatercirculatiesystemen van Waterwerkblad 4.4A houd ik iedereen graag op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van circulatiesystemen. Ik heb er een whitepaper over geschreven.