Blog

IoT Sensoren voor waterleidingen

IoT Sensoren voor bijvoorbeeld waterleidingen heeft mijn interesse gewekt in het onderzoeken van de mogelijkheden die er technisch gezien zijn, maar nog niet veelvuldig in de praktijk worden toegepast.
15 november 2018 | 1 minuut lezen

Het op afstand meten van bijvoorbeeld een temperatuur van een waterleiding is geen nieuwe ontwikkeling en bestaat in diverse gebouwbeheer vormen al lange tijd. Er zijn allerlei bestaande systemen op de markt verkrijgbaar, bedraad en onbedraad, de ene wat storingsgevoeliger dan de andere. 

Mijn interesse gaat uit naar een systeem dat draadloos een temperatuursensor kan uitlezen, over een grote afstand zonder gebruik te maken van bekabeling; 230 Volt of WiFi. Oftewel een IoT systeem dat het mogelijk maakt om temperaturen altijd met in te stellen frequentie kan meten maar ook de data kan opslaan mocht de IoT verbinding er voor meerdere uren niet zijn. Zodra de IoT verbinding weer ‘in de lucht’ is zal de data van de temperatuursensor doorgegeven worden aan de IoT ontvanger en kunnen de gegevens als verwerkbare data via een webserver bekeken of gedownload worden. Uiteraard behoren alarmen ingesteld te kunnen worden met eventuele doormeldingen van ingestelde onder- of overschrijdingen van temperaturen.

Voor een IoT systeem als bovenstaand op hoofdlijnen omschreven wissel ik graag ervaringen uit.

6 augustus 2020

Hoi Jan,

Ik zie nu pas jouw bericht. Ik heb ervaring met Lora netwerken voor dit soort toepassingen. Mocht je hier een keer over willen praten, dan ben ik bereikbaar via werner.vink@heroes.nl

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten