Nieuwsbericht

"ONE TOOL. ALL YOU NEED.": KNX-gemeenschap verwelkomt de toekomst van huis- en gebouwautomatisering met ETS6!

21 september 2021 | 2 minuten lezen

Nieuwe ETS-versie viert wereldpremière op KNXperience 2021 op 28 september

BRUSSEL, 20 SEPTEMBER 2021 – Nog slimmer, veiliger en opener: ETS6, de nieuwe versie van de populaire professionele KNX-tool voor het automatiseren van slimme huizen en gebouwen, zal op 28 september beschikbaar zijn. Dat is wanneer de volgende generatie van de "Engineering Tool Software" (ETS) voor smart home- en bouwprojecten op basis van KNX officieel op de markt wordt gebracht. Ga voor meer informatie, flyers, video's, webinars over de nieuwe ETS6-tool naar www.ets6.org.

Een volledige reeks gebouwautomatiseringsfuncties in één tool
De product- en fabrikantonafhankelijke ETS combineert alle belangrijke functies voor het plannen, configureren, inbedrijfstellen en besturen van slimme gebouwen in één tool en ondersteunt de integratie van meer dan 8.000 slimme huis- en bouwproducten van meer dan 500 fabrikanten. Met dit unieke verkoopargument en de belangrijke overweging dat oudere KNX-apparaten ook gemakkelijk en veilig kunnen worden aangesloten dankzij 30 jaar achterwaartse compatibiliteit, is de KNX-tool de afgelopen decennia de eerste keuze geworden voor smart home- en smart building-projecten over de hele wereld. KNX zet dit succesverhaal nu voort met de zesde versie van ETS. ETS6 zal de toegang tot de KNX-wereld nog gemakkelijker maken voor nieuwe gebruikers. En voor ervaren gebruikers zorgen de talrijke nieuwe functies ervoor dat de overstap naar ETS6 zich snel terugbetaalt.

ETS6 brengt beveiliging van het volgende niveau op de markt
Met ETS6 komen nieuwe beveiligingsfuncties zoals KNX Secure Proxy het KNXuniversum binnen. De innovatieve koppelingsuitbreiding zorgt voor een vlotte communicatie tussen apparaten met en zonder geactiveerde beveiligingsfuncties in een smart building-systeem. Vanaf nu kunnen deze naast elkaar worden bediend in een KNX-installatie zonder de veiligheid van nieuw toegevoegde apparaten aan te tasten. Dit maakt het achteraf inbouwen van beveiligingsfuncties en het toevoegen van nieuwe apparaten eenvoudiger dan ooit. Ten slotte bevat ETS6 ook een verbeterde KNX RF Multi die de nieuwe generatie KNX RF-apparaten ondersteunt en verschillende voordelen biedt, zoals verplichte beveiligingsondersteuning en eenvoudige configuratie: ETS stelt automatisch alle frequentie-instellingen en alle runtime-mogelijkheden in die voortvloeien uit een productinvoer gemaakt met de Manufacturer Tool.

ETS6 herdefinieert "smart"
Werken met ETS was nog nooit zo slim. Dankzij de verbeterde bediening van vensters en panelen kan ETS6 in meerdere vensters worden uitgevoerd. Dit maakt het makkelijker om gegevens van een of meerdere projecten te controleren en te vergelijken. Een ander slim hoogtepunt van ETS6 is de flexibele bediening van tabbladen: nieuwe ETS6-instanties kunnen heel eenvoudig worden gemaakt met slepen en neerzetten door tabbladen uit hun bestaande instanties te slepen. Een adaptief dashboard, een verbeterd projectarchief, browserachtige navigatie, geoptimaliseerde dialogen en automatische updates zorgen voor verdere vereenvoudigingen. De algehele verbeterde gebruikerservaring is rechtstreeks gebaseerd op gebruikersfeedback, net als het nieuwe licentiemodel dat bij ETS6 wordt geleverd. Gebruikers van de KNX-software kunnen nu kiezen tussen dongle-licenties en cloudgebaseerde licenties.

ETS6 is klaar voor IoT!
Voor zijn gebruikers zal ETS6 de deuren openen naar de bijna grenzeloze wereld van het Internet of Things (IoT). Met de optie om alle relevante semantische gegevens naar de KNX IoT 3rd Party API te exporteren, zullen KNX-systemen nog beter interoperabel worden met elke externe client. Dit betekent dat zelfs andere systemen die niet direct compatibel zijn met KNX naadloos kunnen worden geïntegreerd in bestaande KNXprojecten. ETS6 wordt zo de centrale tool voor het orkestreren van alle IoT-apparaten in smart buildings.

Meer informatie over ETS6 is te vinden op www.ets6.org 

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten