Nieuwsbericht

DGBC - Laat je bijpraten over Paris Proof

Profielfoto van Jasmine de Hoog
2 november 2022 | 1 minuut lezen

Kom naar het Paris Proof Congres op dinsdag 29 november van 10.00 tot 15.30 uur en hoor de laatste stand van zaken over het aanpassen van de bestaande woningvoorraad en nieuwbouw, aanstaande regelgeving, en veel meer. We gaan ook in op de harmonisatie van Paris Proof en de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM). Voor iedereen is er wat in het Rotterdamse World Trade Center.

Experts van DGBC en daarbuiten geven presentaties over hoe de gebouwde omgeving er in 2040 uitziet en hoe we daar komen. Tijdens een plenair programma en subsessies ontdek je hoe jij vanuit jouw sector en jouw rol kan bijdragen.  

Een greep uit de onderwerpen 

In het plenaire deel spreekt directeur van Ballast Nedam Development Onno Dwars die als groene leider Paris Proof heeft ondertekend op zowel operationeel als materiaalgebonden emissies. Martien Visser, lector Energietransitie Hanzehogeschool Groningen en Manager Corporate Strategy bij Gasunie, doet een energiequiz met de aanwezigen en neemt hij je mee in de cijfers over de energietransitie.

DGBC presenteert het nieuwe spaarconstruct. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft onderzoek gedaan naar de kosten als je de hele bestaande woningvoorraad Paris Proof wil maken. Hoe verhoudt de regelgeving voor de utiliteitsbouw van minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en de komende Europese regelgeving zich tot toekomstbestendige gebouwen? Selina Roskam van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de experts van DGBC geven een toelichting. Zij nemen daarin ook de portefeuilleaanpak en de routekaarten mee. Natuurlijk komt ook het belang van het Paris Proof Commitment aan bod.  

Tips

Daarnaast komen adviesbureaus met tips aan vastgoedeigenaren en gebruikers over het opstellen van routekaarten en de portefeuilleaanpak. Zij hebben eigen instrumenten en lichten deze toe, zodat aanwezigen zelf kunnen zien welk hulpmiddel het beste bij ze past.     

Kortom: aan het eind van de dag weet je hoe je jouw Paris Proof ambitie sneller realiseert. Praat, denk en doe mee: #ParisProofNatuurlijk.

Deelnemen 

Er is plaats voor 300 deelnemers. Deelname is gratis. Lees meer over het programma en de subsessies op deze pagina.

Kortom: aan het eind van de dag weet je hoe je jouw Paris Proof ambitie sneller realiseert.