Naar projecten Bewaren

Betere afstemming tussen vraag en aanbod van energie

De vraag naar en het aanbod van energie is niet met elkaar in balans. In de winter willen wij graag comfortabele warme woningen en kantoren, terwijl we in de zomer juist meer behoefte hebben aan koeling. En in de ochtend en avond gebruiken we veel elektrische energie in onze woning, terwijl het aanbod van zonne-energie juist midden op de dag het grootst is. De vraag naar energie in utiliteitsgebouwen en in de industrie volgt ook weer een andere curve. Kortom, vraag en aanbod van energie zijn niet optimaal op elkaar afgestemd.

Om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen is er behoefte aan nieuwe inzichten en  technieken. Het tijdelijk opslaan van energie of een betere  afstemming tussen de momenten van vraag en aanbod van energie lijken voor de hand liggende oplossingen, maar deze zijn niet altijd eenvoudig in te zetten en werken ook niet altijd kostenefficiënt. TVVL expertgroep Klimaattechniek zoekt dan ook een antwoord op de vraag:

 “Hoe borgen we de kwaliteit van energielevering en maken we tegelijkertijd optimaal gebruik van duurzame energiebronnen?”

TVVL Expertgroep Klimaattechiek nodigt jou graag uit om mee te helpen een antwoord te vinden op deze vraag. Op woensdag 13 november geeft de expertgroep tijdens de
TVVL Techniekdag | Matchmaking TVVL Kennisontwikkeling een toelichting op dit project. Aansluitend kun je tijdens een tafelsessie vragen stellen, meedenken over het verder aanscherpen van het projectplan én je als kennis- en/of financiële partner aansluiten bij dit project. Heb jij ideeën of denk je dat jij (of jouw bedrijf) een bijdrage kan leveren aan een betere afstemming tussen vraag en aanbod van energie, meld je dan nu aan en wie weet ontstaat er een match*!

Meld je aan voor Matchmaking TVVL Kennisontwikkeling en geef je interesse voor dit specifieke project aan.

Heb je voorafgaand aan Matchmaking TVVL Kennisontwikkeling inhoudelijke vragen over dit project, neem dan contact op met:

Wobbe van den Kieboom, TVVL expertgroep Klimaattechniek
Daniëlle Dikhoff, TVVL Community Manager Kennisontwikkeling

* Door je aan dit project te verbinden laat je zien dat je kennisontwikkeling binnen je vakgebied een warm hart toedraagt. Natuurlijk ontvang je de onderzoeksresultaten als eerst en zorgen wij ervoor dat we jouw naam en/of je bedrijfslogo op de projectenpagina vermelden.

Reageren
Landelijk manager gebouwautomatisering

Beste Wobbe,

Wij van GB sluiten graag hierbij aan.  helaas kunnen we (jan Kerdel of ik) morgenvroeg niet aanwezig zijn. Laten we proberen morgenmiddag elkaar te spreken. 

Groet,

Joep vd Velden

Senior Adviseur Energie- en Procestechniek

En weet je iemand die ons hierbij kan helpen, laat het ons weten!

Community Manager Kennisontwikkeling

Of kom met je ideeën op de matchmaking op 13 november, voorafgaand aan de Techniekdag.

Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL