Blog
Geplaatst door TVVL

TVVL blijft veerkrachtig tijdens de coronacrisis

Het ziet er naar uit dat de eerste golf van de Corona-uitbraak langzaam aan het afvlakken is. Onder voorbehoud van een blijvende daling van besmettingen mogen de kinderen weer naar school, ondernemingen weer één voor één hun deuren openen en grotere aanta
Profielfoto van Redactie TVVL Connect
13 mei 2020 | 2 minuten lezen

Het ziet er naar uit dat de eerste golf van de Corona-uitbraak langzaam aan het afvlakken is. Onder voorbehoud van een blijvende daling van besmettingen mogen de kinderen weer naar school, ondernemingen weer één voor één hun deuren openen en grotere aantallen mensen weer bijeenkomen. Op deze nieuwe golf van vooruitgang stevenen we langzaam af naar het nieuwe normaal. In ieder geval tot er een vaccin is, zullen er belangrijke maatregelen blijven bestaan voor het voorkomen van nieuwe besmettingen. Daarbij ontkom je niet aan de 1,5 meter regel en het dragen van mondkapjes in onder andere het openbaar vervoer. Hopelijk geldt voor iedereen dat dit ‘Nieuwe Normaal’ zo normaal mogelijk gaat voelen.

TVVL heeft de afgelopen periode serieuze stappen gemaakt om zich aan te passen aan de coronacrisis. Zo is er een scala aan initiatieven ondernomen om het gemis van fysieke bijeenkomsten zoveel mogelijk op te vangen zoals online lessen en webinars. Met deze initiatieven wilt TVVL zoveel mogelijk kennisdeling, persoonlijke ontwikkeling en samenhorigheid blijven stimuleren binnen haar community.

Zoals de meeste al weten worden vergaderingen en bijeenkomsten tijdens de coronacrisis vervangen door online meetings, lessen en webinars via TEAMS en Zoom. Dit doet TVVL natuurlijk als beste alternatief voor de waarborging van voldoende afstand. Ook worden er binnenkort online open dagen aan ons programma toegevoegd. Dit zijn gratis bijeenkomsten waar mensen zich kunnen oriënteren op onze opleidingen en cursussen binnen de leerlijnen Klimaattechniek en Meet- en Regeltechniek/Gebouwautomatisering. Iedereen is hier welkom om mee te kijken en vragen te stellen.

Naast deze online bijeenkomsten is TVVL begonnen aan de Raar Jaar Actie en Het nieuwe normaal in het leslokaal. Het nieuwe normaal is voor iedereen anders. Zo ook voor TVVL. In dit initiatief wordt concreet verteld hoe TVVL met de coronacrisis omgaat. We blijven het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vinden. De Raar Jaar Actie is er om dat principe hoog in het vaandel te houden, door zoveel mogelijk onzekerheden weg te nemen over het volgen van bijscholing. Op 14 mei vindt er een webinar plaats waar alle voordelen van deze actie op een rijtje worden uitgelegd.

Wij mogen natuurlijk van geluk spreken dat de technologie van vandaag dit soort initiatieven mogelijk maakt. Toch is het begrijpelijk dat online lessen niet altijd even ideaal zijn. Cursisten en docenten verkeren zich liever in een directe lesomgeving. Daarnaast zijn tastbare voorbeelden makkelijker te illustreren wanneer de cursisten die direct met eigen ogen kunnen zien.

Aan de andere kant moeten we niet ontkennen dat er ook voordelen verbonden zijn aan online communicatie. Lessen kunnen worden opgenomen voor de mensen die er niet bij kunnen zijn. En dat nog eens op onbeperkte afstand van de cursuslokalen. Zolang je maar een laptop en een internetverbinding hebt kun je alles horen en zien wat je normaal in het lokaal meekrijgt.

Zo zie je maar weer dat we niet stil zitten. Ook jij kan TVVL helpen de coronacrisis te laten trotseren. Probeer je bij bezoek aan onze vereniging zoveel mogelijk te houden aan het coronaprotocol. Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen via één van onze kanalen. Abonneer je bijvoorbeeld op de nieuwsbrief en volg ons op social media. Nodig mensen die jij uit de branche kent uit om onze leerzame webinars bij te wonen of probeer een open dag van één van onze opleidingen. Zo draagt iedereen gemakkelijk een steentje bij.