Blog

Eerste groep Experts Binnenklimaattechniek rolt van de band

Inmiddels is bij TVVL de eerste editie van de cursus Expert Binnenklimaattechniek succesvol afgerond. De gloednieuwe 5-daagse cursus startte in mei 2021 met 6 enthousiaste cursisten die zich wilden verdiepen in de techniek achter een gezond binnenklimaat.
Profielfoto van Roelant van der Putten
12 juli 2021 | 1 minuut lezen

De cursus Expert Binnenklimaat is opgezet als een masterclass rondom de documenten PvE Gezonde Kantoren, PvE Frisse Scholen en het Masterplan Ventilatie. De grondleggers van deze documenten waren bereid om zelf voor de klas te gaan staan en hier wilde we als TVVL optimaal gebruik van maken. De cursisten hebben zo in theoretische sessies alle 'ins en outs' uit eerste hand meegekregen. Daarnaast hebben de cursisten middels een adviesrapport laten zien, de opgedane kennis ook in de praktijk te kunnen brengen. 

De laatste jaren is er (gelukkig) steeds meer aandacht gekomen voor de eisen die aan luchtkwaliteit en thermisch comfort worden gesteld. De documenten PvE Frisse Scholen en het PvE Gezonde Kantoren zijn in rap tempo gemeengoed geworden. Covid-19 heeft het belang van ventilatie daarnaast zo duidelijk bloot gelegd, dat de vraag naar een gezond binnenklimaat alleen maar toe lijkt te nemen.

Middels de cursus Expert Binnenklimaat wil TVVL technici uit de klimaattechniek de mogelijkheid bieden om zich inhoudelijk voor te bereiden op deze ontwikkelingen. De cursus is vooral bedoeld voor ervaren ontwerpers en adviseurs die de TVVL opleiding Luchtbehandelingstechniek hebben gevolgd en zich willen verbreden op het gebied van gezond binnenklimaat.

Op dinsdag 29 juni werd de cursus afgesloten met het onderwerp commissioning en de presentaties van de praktijkopdracht. Wij hopen de volgende editie op een net zo enthousiaste groep docenten en cursisten!