Blog
Geplaatst door TVVL

Verbind je als TVVL bedrijfslid aan de studie “Beperking van verspreiding pathogene micro-organismen via aerosolen vanuit de riolering”.

Profielfoto van Esmeralda Pondman
18 januari 2022 | 1 minuut lezen

Door de coronapandemie zijn in de TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken vragen ontstaan op welke wijze pathogene micro-organismen zich via aerosolen vanuit de riolering in en rondom gebouwen kunnen verspreiden en welke preventieve en corrigerende maatregelen daartegen mogelijk zijn. Covid-19 (SARS-CoV-2) is namelijk sterk verwant aan het SARS-CoV-1, waarbij de gebouwriolering van een hoog woongebouw in 2003 in Hong Kong een belangrijke rol heeft gespeeld bij de verspreiding van het virus.  De expertgroep wilt graag onderzoeken hoe robuust onze riolering is. We concentreren ons hierbij voornamelijk op de verspreiding via de binnenriolering, maar ook naar de relatie met en eventuele risico’s van de ontluchting van de buitenriolering.

Neem als TVVL bedrijfslid deel om hierover meer kennis op te doen - exclusief
Op 1 februari organiseren we een speciale innovatiebijeenkomst om de onderzoeksvragen te definieeren en nodigen wij experts en belanghebbenden uit om  financieel en/of inhoudelijk bij te dragen aan de realisatie van dit onderzoeksproject. De presentatie staat onder leiding van expertgroeplid Walter van der Schee. Er zullen sprekers zijn van ISSO, RIONED en Geberit die elk hun eigen expertisegebied toelichten. We kijken er enorm naar uit om met dit belangrijke onderzoek te starten. 

Jouw bijdrage als TVVL bedrijfslid
Door je te verbinden aan het onderzoek laat je zien dat je het belang van gezondheid in gebouwen en veilige riolering onderschrijft en zelf ook een bijdrage wilt leveren aan de oplossing. Daarnaast profiteert je bedrijf van de communicatie rondom de presentatie van de resultaten van het onderzoek. Om hier gebruik van te maken, vragen we om een projectdonatie van minimaal 500 euro. Hiervoor ontvang je onderstaande voordelen: 

  • Logovermelding op de projectenpagina TVVL Connect als ambassadeur;
  • Vermelding van opstart project samen met co-financierders en ambassadeurs (TVVL-bedrijfsleden);
  • Vooroplevering resultaten in de vorm van een bijeenkomst inclusief rapportage.

Interesse? Meld je aan voor de innovatiebijeenkomst door mij een e-mail te sturen:  e.pondman@tvvl.nl.  Iemand anders in jouw bedrijf die zich met dit onderwerp bezighoudt? Stuur gerust deze oproep door. Na aanmelding ontvang je uiterlijk één dag voor de bijeenkomst de link voor deelname.

postbus afbeelding