Nieuwsbericht
Geplaatst door TVVL

TVVL monitort in alle ruimten het risico op besmetting via de binnenlucht

26 februari 2021 | 1 minuut lezen

Als coronamaatregelen voorzichtig versoepeld worden, hoe kunnen medewerkers, leden en bezoekers veilig werken of een cursus volgen? TVVL monitort met SAM Air het risico op besmetting via de binnenlucht in kantoor, de vergaderruimten en cursuslokalen.

Het coronavirus is onzichtbaar, maar hangt wel in de lucht. DGMR, bba binnenmilieu en Sensornet ging aan de slag om het risico op besmetting zichtbaar te maken. Ze ontwikkelden displays die de CO2-concentratie in een ruimte vertalen naar een besmettingsrisico van de binnenlucht. De waarden zijn gebaseerd op de Wells Riley-methode gecombineerd met de verspreidingscijfers in Nederland.

De displays maken voor de medewerkers, docenten en cursisten van TVVL duidelijk hoe gezond de binnenlucht is. Het stoplicht op de display geeft aan of actie moet worden genomen door bijvoorbeeld een raam open te zetten of de ruimte te verlaten. In een digitaal dashboard zijn in één oogopslag per ruimte de situatie én trends zichtbaar. Dit creëert de grip die TVVL nodig heeft om medewerkers en bezoekers een veilige ruimte te bieden.

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten