Binnen thema: Digitalisering & gebouwbeheer
Blogoverzicht Bewaren

Stoom jezelf klaar voor de digitale toekomst

TVVL heeft de eerste volwaardige én officieel geregistreerde post-hbo opleiding tot BIM Coördinator van Nederland ontwikkeld. Op 11 oktober gaan de eerste, maximaal 10 cursisten van start om in 15 lesdagen hun officiële titel van BIM Coördinator te verwerven. Met het volgen van deze opleiding ontwikkel je jezelf tot dé persoon die, samen met een BIM-team, een BIM-model oplevert. Naast uitgebreide praktijkkennis en -opdrachten kenmerkt de opleiding zich door veel aandacht voor coaching, management en persoonlijke ontwikkeling.

De basis van de opleiding tot BIM Coördinator is de dagelijkse praktijk, waarbij de cursisten leren door te doen. De opleiders zelf zijn ervaren BIM-experts die zelf ook dagelijks met BIM in de praktijk bezig zijn. Zij doceren niet alleen technische, functionele en vakinhoudelijke eisen uit het BIM-proces. Ook coaching, management en persoonlijke ontwikkeling maken onderdeel uit van deze opleiding.

Persoonlijke werkwijze

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen, kiest TVVL voor een opzet met kleine groepen van maximaal 10 personen. Gedurende de cursus heeft elke deelnemer 3 persoonlijke coachingsmomenten. Tijdens deze gesprekken gaan de deelnemers met een eigen coach in gesprek over hun leerdoelen.

Primeur in ons land

De cursus BIM Coördinator is de eerste opleiding tot BIM Coördinator in Nederland waarvoor de post-hbo registratie is aangevraagd. TVVL ontwikkelde samen met een aantal partners de opleiding vanwege het toenemende belang van BIM binnen bouwprojecten en heeft in deze meest uitgebreide opleiding in de markt alle belangrijke onderdelen van het ‘gedigitaliseerde bouwproces’ in de lesstof verwerkt. Naast deze bijzondere opleiding tot BIM Coördinator biedt TVVL ook de praktijkcursus ‘Startend BIM-modelleur’.

Gedegen inhoud

De opleiding BIM Coördinator bestaat uit 15 hele lesdagen. Om de leerdoelen te realiseren die de deelnemers zichzelf stellen, vullen de cursisten aan het begin van de opleiding eerst de DISC-persoonlijkheidstest in. Aan de hand van de uitkomsten kunnen zij samen met een gediplomeerde coach hun persoonlijke leerdoelen formuleren. De opleiding behandelt verder de benodigde software (Navisworks en Solibri) en gaat dieper in op wat BIM voor een installatie- of bouwbedrijf inhoudt.

Aanmelden

De eerste cursus BIM Coördinator van TVVL start op 11 oktober. Inschrijven kan via de website www.tvvl.nl/bimcoordinator

De eerste cursus BIM Modelleur start op 15 oktober. Inschrijven kan via de website https://www.tvvl.nl/startend-bim-modelleur

241
Lees meer over: BIM
Femke van Egmond
Marketing & Communicatie

Weer een mooie aanvulling op de TVVL opleidingen en cursussen!

Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL