Blog
Geplaatst door TVVL

Bekijk TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #2 Fout Detectie & Diagnose terug

Profielfoto van Redactie TVVL Connect
12 november 2021 | 1 minuut lezen

In data van HVAC-installaties schuilt vaak informatie over de individuele prestaties van HVAC-componenten, de prestaties in relatie tot andere componenten en het systeem als geheel. Installaties worden steeds complexer waardoor het steeds moeilijker wordt om na te gaan of alles binnen de verwachte grenswaarden functioneert. Ook wordt het daardoor bijna onmogelijk om de oorzaak van een ongewenste afwijking te bepalen. Fout detectie en fout diagnose zijn enorm belangrijk om de maximale prestaties te kunnen halen met de klimaatinstallaties. 

Met behulp van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Data Analyse en technieken uit de hoek van de Machine Learning ontstaan er nieuwe mogelijkheden om fout detectie en fout diagnose te ondersteunen. Hierdoor kunnen afwijkingen eerder worden geconstateerd en diagnoses worden gesteld. Hier gaan een aantal sprekers tijdens dit webinar op in. Na het volgen van dit webinar heb je een overzicht van de ontwikkelingen in de wetenschappelijke wereld op het gebied big data van gebouwgebonden installaties.

De TVVL Webinar Fout Detectie & Diagnose is deel 2 van deze reeks. Lees meer over webinar deel 1: TVVL Webinar Energieflexibiliteit van gebouwen met big data