Binnen thema: Digitalisering & gebouwbeheer
Blogoverzicht Bewaren

Terugblik TVVL Triple BIM Community Café 15 oktober 2019 | Linthorst Techniek | Apeldoorn

Dinsdag 15 oktober 2019 was het TVVL Triple BIM Community Café te gast bij Linthorst Techniek in Apeldoorn. In een supermodern kantoor voorzien van allemaal moderne middelen en een schitterende bedrijfskantine. Het onderwerp was het delen van praktische ervaringen op het gebied van Virtual Reality. Met een opkomst van bijna 70 mensen was het bij voorbaat al een geslaagde middag.

Voor de pauze was er een presentatie van Mart Morsinkhof van Linthorst Techniek. Hij deelde met ons de ervaringen die zij hebben opgedaan met het toepassen van Virtual Reality. De toepassing van VR heeft hun veel inzicht gegeven tijdens het ontwerpproces, zeker bij (bouwkundige) complexe projecten waar niet alles rechttoe-rechtaan kan worden ontworpen.

Hierna nam Tjerk Boorsma van Dura Vermeer Hengelo ons mee in de ontwikkelingen die zij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt op het gebied van Virtual Reality. In de consumentenmarkt heeft het toepassen van VR geleid tot meer inzicht, hierdoor is de verkoop van meerwerk toegenomen en de klanttevredenheid gestegen. In de zakelijke markt hebben virtuele mock-ups ook voor meer inzicht gezorgd en is het verificatieproces van het ontwerp veel soepeler en efficiënter doorlopen.

Na de pauze namen Bart Kok, Tim Moelard en (virtueel) Stefan Leushuis van The Virtual Dutch Men ons mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van VR. Met het multi-user platform Connec2 laten ze zien dat je meerdere mensen plaats-onafhankelijk in dezelfde VR sessie met elkaar kan laten communiceren. We lopen met een draadloze VR bril door het hoofdkantoor van de Virtual Dutch Men en we maken virtueel aantekeningen op een whiteboard. Ook wordt de workflow getoond om in een paar minuten een Revit model klaar te zetten in een VR omgeving. 

De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel en een lekker hapje waarbij de aanwezigen ook gebruik maken van de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om met 6  personen tegelijk door een VR wereld te lopen waarbij je elkaar spullen aan kan geven, meubels kan verplaatsen of op een whiteboard kan schrijven. 

De TVVL Triple BIM Community kijkt terug op een zeer geslaagde middag! Hou de community in de gaten voor het volgende TVVL Triple BIM Community café wat in het teken staat van het uitbesteden van modelleerwerk; wat moet je intern regelen om het een succes te maken en waar moet je op letten als leverende partij. Sprekers die hun ervaringen willen delen kunnen contact opnemen met Johan Bredenbeek op 06 54 30 36 04. 

Terugblik

204
Projectleider en adviseur bouwfysica en duurzaamheid

Een hele inspirerende middag geweest! Top sprekers!

Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL