Project
  • Initiatief
  • Voorbereiding
  • Uitvoering
  • Gereed

BIM als Collega

Verwachte oplevering: 01 juni 2019

BIM als Collega

Met BIM vernieuwen we de bouw en maken we deze aantrekkelijker. In het BIM proces wordt door diverse partijen gebouwd aan een virtueel Bouwwerk Informatie Model, oftewel BIM Model. Diverse partijen bouwen virtueel het gebouw en slaan de informatie gestructureerd op om deze in het bouwproces te gebruiken. Middels BIM kan de productiviteit worden verhoogd, worden fouten voorkomen, worden processen efficiënter doorlopen, de kwaliteit verhoogd en de doorlooptijd verkort. Vanuit Connect2025 wordt het thema “Robot als collega” opgepakt door de BIM Community van TVVL, waar een groot aantal BIM specialisten uit de installatiesector bij zijn aangesloten.

Connectiviteit BIM en robotisering

Op weg naar en ook na 2025 gaan robots een grote rol spelen in de bouwkolom. Connectiviteit van BIM kan daarbij zorgen voor een serieuze gamechanger in de bouwbranche. Dit project richt zich op kennisontwikkeling, bewustwording en kennisdeling bij installatieprofessionals betrokken bij BIM, virtualisering en robotisering.

Wil je een bijdrage leveren aan het project 'BIM als Collega'?

  • Meld je aan voor de vervolgsessies, waarbij je kan helpen met het samenstellen van vragen voor het marktonderzoek 'BIM als Collega'.
  • Ben jij of ken jij mensen die betrokken zijn bij thema’s zoals BIM, Virtualisering en Robotisering? Reageer op het bericht 'Direct beton printen met een BIM?' in de LinkedIn groep TVVL Triple BIMCommunity.

Neem deel aan de TVVL Triple BIM Community, wordt lid via groepen. 

Update 2020
Het project is afgerond. Er wordt nog onderzocht of er een vervolg gemaakt kan worden met het project. In loop van het traject is daarvoor een plan naar voren gebracht.

Betrokken deelnemers (2)