Binnen thema: Duurzaamheid & circulariteit
Blogoverzicht Bewaren

De cursus Prestatiemonitoring en -analyse van HVAC-installaties is goed bevallen!

De 4-daagse cursus Prestatiemonitoring van HVAC-Installaties is goed ontvangen. Zo kreeg deze cursus een gemiddelde score van 8,2! Lees in dit artikel waarom.

In deze moderne tijd geldt Meten is weten als nooit te voren. De cursus Prestatiemonitoring en -analyse van HVAC-installaties is daar een mooi voorbeeld van. Het monitoren en analyseren van datapunten voor de prestatie van HVAC-installaties is een unieke krachtenbundeling van soft- en hardware die jij kan leren.

Er zijn nog steeds tal van grote kantoorpanden waar de verwarming onnodig aan het compenseren is voor de overmatige luchtstroom. De metingen lopen volgens defecte algoritmes, reageren vertraagd of de data wordt simpelweg niet benut. Het overmatige energieverbruik van een HVAC-installatie kan de kosten bij zo’n groot kantoorpand makkelijk op laten lopen tot duizenden onnodig gespendeerde euro’s per jaar. Dit terwijl er tegenwoordig vele datapunten uit individuele HVAC componenten bestaan, waar de prestatie van het systeem als geheel secuur mee aangepast kan worden. Het monitoren en analyseren van dergelijke installaties is voor veel bedrijven waardevol. Wie kan deze cursus het beste gebruiken? Hoe verloopt zo’n cursus eigenlijk? En boven al, wat vinden de cursisten er van?

De cursus Prestatiemonitoring en -analyse van HVAC-installaties is zeer leerzaam voor professionals werkzaam bij adviesbureaus, installatiebedrijven, regelfirma’s of zijn gebouweigenaar met kennis van HVAC-installaties. Ook professionals die in het algemeen werken met meet en regeltechniek of simpelweg affiniteit hebben met programmeren hebben hier baat bij. Waarom cursisten zich voor deze cursus inschrijven? Redenen zijn onder andere de behoefte van het bedrijf om de opgedane technieken toe te passen op hun eigen systemen, de meerwaarde van de inhoudelijke kennis en het inzicht in mogelijkheden en toepassingen.

De cursisten gaven aan tijdens het volgen van de cursus zelfs al voortgang te hebben geboekt binnen hun werk. Met de opgedane kennis merkte een van de cursisten bijvoorbeeld ook dat hij de meerwaarde van prestatiemonitoring en analyse direct kon uitdragen naar zijn opdrachtgevers. Dit maakte de weg vrij voor het optimaliseren van 4 bestaande LBK regelingen.

Wanneer je naar de toegevoegde waarde van deze cursus kijkt, staat naast het vergroten van je baankansen natuurlijk je persoonlijke ontwikkeling centraal. De cursus wordt gezien als “een verbreding van kennis”, “een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van mijn functie” en “een goed hulpmiddel voor het aansturen van stakeholders”. We mogen dus concluderen dat de cursus je niet omschoolt maar juist verrijkt. Het is daarom een mooie kennisbron die de wind in de zeilen doet waaien.

Op de vraag of cursisten nog verder iets kunnen of willen vertellen over de cursus of docenten kwamen onder andere de volgende reacties: “de docenten zijn prettig in de omgang en hebben echt kennis van zaken”, “ze laten zien hoe je inzicht kan krijgen in hoe systemen werken” en “erg goed dat de docenten het programmeren goed kunnen uitleggen en een oplossing kunnen aandragen als je vastloop.” TVVL is blij om te horen dat de docenten goed zijn bevallen. Ook wij vinden het belangrijk dat docenten moeilijke vragen kunnen beantwoorden en praktische voorbeelden geven. Zij zijn niet alleen het voorbeeld, maar geven ook de nieuwe generatie experts de handvaten om het werk voort te zetten de kennis door te geven.

Ben je ook geïnteresseerd in de cursus Prestatiemonitoring en -analyse van HVAC-installaties kijk dan verder op onze website. Vergeet ook niet de 15% TVVL ledenkorting of eventuele subsidies die van toepassing kunnen zijn op de prijs.

96
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL