Binnen thema: Duurzaamheid & circulariteit
Blogoverzicht Bewaren

Building Holland 2019

It’s a wrap! Met trots kijken wij terug op een geweldig Building Holland 2019. Het waren 3 dagen waarin kennisdeling, ontmoetingen en samenwerking centraal stonden. We delen graag een aantal van onze hoogtepunten:

- De presentatie van het TVVL Transitiedocument ‘Uitdagingen waar wij onze schouders onder zetten’ en de overhandiging hiervan aan Diederik Samson (voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving) door John Lens (directeur TVVL)  en Olaf Oosting (bestuurslid TVVL). Tijdens een vijftal uitgebreide brainstormsessies 

– De TVVL Klimaattafels – hebben tientallen experts hun visie en ideeën gegeven op 5 belangrijke thema’s voor de energietransitie en de verduurzaming van onze gebouwde omgeving. Dit transitiedocument is een eerste verkenning, met als doel dat nieuwe ideeën leiden tot nieuwe projecten of het aanpassen van regelgeving. Graag nodigen we je uit om de verbinding te maken en met elkaar de schouders te zetten onder de technische uitdagingen.

- Deelnemers aan het TVVL Kennispartners verzorgden diverse lezingen met het overkoepelende thema Energie voor de toekomst 

– Hoe kunnen wij bezoekers na laten denken over de vraag welke samenwerking zij zelf aan willen gaan?

- TVVL Expertgroepen, communities en andere TVVL projecten presenteerden hun activiteiten en resultaten. Dit leverde kennis, inspiratie en inzicht op nieuwe mogelijkheden op.

- Er was speciale aandacht voor waterstof; een spannende ontwikkeling in het vraagstuk rond de energietransitie, waar de media de laatste maanden groots over bericht. Ad van Wijk (professor ‘Future Energy Systems’ aan de TU Delft) gaf de bezoeker meer inzicht in waterstof voor een betrouwbare en betaalbare duurzame energievoorziening. Marjet Rutte leidde vervolgens een discussie ‘Waterstof als wonderolie voor de gebouwde omgeving?’ met Henk Willem van Dorp en Jan Willem van de Groep.

- Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland) praatte de bezoekers bij over wat de toekomstvisie Connect2025 ons tot nog toe heeft gebracht.

- Experts vanuit het TVVL Kennisplein werkten met Harm Valk van Nieman als moderator samen aan installatietechnische oplossingen voor een testlocatie van het Rijksvastgoedbedrijf in Rijswijk. Een eerste aanzet tot samenwerking die na de beurs zeker een vervolg gaat krijgen.

- En ‘last but not least’ zijn tijdens de Algemene Vergadering van TVVL voorzitter Henk Willem van Dorp en secretaris/penningmeester Joes van Asten na 5 jaar afgetreden. Nieuwe voorzitter Jaap Dijkgraaf en secretaris/penningmeester Jim Teunizen zijn voorgesteld. Jaap Hogeling is benoemd tot TVVL Ere lid, Marcel Loomans ontving de TVVL Penning en Henk van Vliet en Dick van Giezen zijn benoemd tot Lid van Verdienste.

Kortom, een vruchtbaar evenement waarin veel bestaande contacten en samenwerkingen zijn versterkt en we ook weer nieuwe verbindingen hebben gemaakt.

Wat heb jij uit 3 dagen Building Holland gehaald?

Building Holland 2019 - TVVL Kennisplein

844
Reageren
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL