Binnen thema: Duurzaamheid & circulariteit
Blogoverzicht Bewaren

Maak van binnen het betere buiten, over natuurlijke elementen en slimme technologieën

Gezondheid en welbevinden zijn belangrijke thema’s die bij het ontwerpen en gebruiken van gebouwen vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen. En dat is een gemiste kans. Gezonde en tevreden mensen voelen zich niet alleen beter, ze leveren ook beter werk en zijn productiever. De mens voorop stellen in plaats van de het simpel voldoen aan de regels en het volgen van oude gewoonten kan dus grote voordelen opleveren. Het vraagt echter wel een andere benadering, een andere denkwijze. Tijdens de TVVL regiospecial Natuurlijke elementen & Slimme technologieën zijn de mogelijkheden onderzocht en oplossingen getoond. Mooie voorbeelden van mogelijkheden om met de mens als uitgangspunt, gebouwen met gebruik van natuurlijke elementen en slimme technologieën flexibel te gebruiken en biologisch circulair te bouwen.

De regiospecial heeft in het eerste kwartaal van 2019 op drie locaties plaatsgevonden, Unica in Zwolle, Eriks in Capelle aan den IJssel en Strijp-S in Eindhoven. Ter ere van het 60 jarig jubileum van TVVL zijn de deelnemers ontvangen met een kleine traktatie, gevolgd door een welkomstwoord van de voorzitter van de regio.

Het programma startte met een door mij gepresenteerde inleiding, met als thema “Maak van binnen het betere buiten”. Daan Bruggink, architect en eigenaar van ORGA architect, volgde met een inspirerend betoog over biophilic architectuur en werkelijk circulair bouwen.

Na de pauze, met een goed verzorgd buffet, lieten Anne Wernands, behavioural specialist bij Mapiq, en Jip Eilbracht, lead designer bij Mapiq, zien dat op basis van psychologische principes en met gebruik van nieuwe technologieën gebruikers optimaal de flexibiliteit van een gebouw kunnen benutten en daarbij volledig autonoom kunnen blijven.

Het waren drie inspirerende avonden.

De komende 3 weken blog ik over de belangrijkste aspecten die aan bod kwamen tijdens deze regiospecial. Nieuwsgierig? Houd TVVL Connect in de gaten!

415
Reageren
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL