Binnen thema: Duurzaamheid & circulariteit
Blogoverzicht Bewaren

Snelkookpan op Kennisplein

Het Kennisplein van TVVL op Building Holland was meer dan een verzameling lid-bedrijven. Kennis vermenigvuldigt als je het deelt; het lijkt een cliché, maar zo kan het echt werken. Een groep specialisten van TVVL-leden heeft dit willen ervaren.

Op donderdag 11 april hebben 5 TVVL-ers voor een praktijksituatie nieuwe oplossingen ontwikkeld. De deelnemers waren Noel van Mierlo van Blygold, Nick Brouwer van Carrier, Jan-Willem de Wit van De Wiit ventilatoren, Egbert Pronk van Piguillet en moderator Harm Valk van Nieman. Zij hebben het ervaren als een ‘snelkookpan’: onder hoge (tijds-)druk komen tot een smaakvolle oplossing, met de gezamenlijke kennis en informatie over de praktijksituatie als ingrediënten. De ‘test-locatie’ van het RVB was het onderwerp, een kantoorgebouw in Rijswijk waar momenteel met behulp van o.a. de TU-Delft al allerlei praktijktesten worden gedaan, met een hoger comfort en een verbeterde energiezuinigheid als doel.

Nadat in een brainstorm allerlei ideeën de revue waren gepasseerd, zijn er twee hiervan in schetsvorm nader uitgewerkt: een nieuw principe voor klimatiseren en ventileren in combinatie met het activeren van het betoncasco en een geïntegreerde oplossing voor daglicht, kunstlicht en akoestische kwaliteit. Die laatste kreeg zelfs een naam ‘de geluidabsorberende daglichthemel’, waarmee daglicht dat op het dak is opgevangen in een parabolische spiegel via glasvezels ver het gebouw in wordt gebracht. De resultaten mocht ik aan het eind van de middag op het TVVL-podium als gespreksleider delen met het RVB en de beursbezoekers. Al met al een leerzame en inspirerende ervaring voor de deelnemers, met verrassend praktische ideeën voor de opdrachtgever als resultaat. We gaan met hen in gesprek over een vervolg.

217
Reageren
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL