Blog
Geplaatst door TVVL

Update je kennis met de TVVL summer course

21 juli 2021 | 3 minuten lezen

TVVL organiseerde afgelopen jaar waardevolle webinars voor (installatie)technisch professionals. Expertgroepen & communities, regiocommissies en YOUNG TVVL bundelden hun krachten om wekelijks webinars met inspirerende sprekers en actuele onderwerpen aan te bieden. Niet iedereen kon overal bij zijn. Daarom brengt TVVL de online summercourse 2021.

 

De voordelen:

  1. Kijk de top 5 webinars van 2021 wanneer het jou uitkomt
  2. Je krijgt waardevolle inhoudelijke kennis, geen sales presentaties
  3. Leer over actuele onderwerpen van ervaren experts uit de praktijk
  4. In kort tijdbestek (een uur per webinar) is je kennis weer up to date

 

Ga aan de slag met de TVVL online summer course 2021

Bekijk deze zomer dé top 5 TVVL webinars die ze je niet had willen missen.

 

1. Warm tapwater in de NTA 8800

 

Dit webinar brengt je op de hoogte van de veranderingen en eisen aan warm tapwater volgens de nieuwe NTA 8800. De methode waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald is gewijzigd. De Energie Prestatie Coëfficiënt is verleden tijd. Sinds 1 januari is de NTA 8800 van kracht. Rene van der Loos (Consultant Sustainability & Health – DGMR) neemt je mee in wat je moet weten rondom het specifieke onderdeel van warm tapwater binnen de NTA 8800.

 

2. Verplichtingen en oplossingen – Energielabel C voor kantoren

 

Vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw niet aan de eisen? Dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor worden gebruikt. Raymond Moelard (Energieadviseur, Directeur en Eigenaar - Enerdeco) en Rianne Post (Business developer Sustainability - Strukton Worksphere) nemen je mee in de geldende wet- en regelgeving, labelmethodiek en een aantal oplossingen met praktijkvoorbeelden.

 

3. Meetbaar maken van circulariteit

 

De gebouwde omgeving moet in 2050 100% circulair zijn. Maar wat betekent 100% circulair en hoe maak je dit meetbaar? Mike van Vliet (BCI Gebouwexpert – Alba Concepts) neemt je mee in het thema circulariteit. Waar is het voor nodig en hoe gaat de sector hiermee om? Wat zijn de mogelijkheden voor installateurs om circulariteit mee te nemen in een project? Ook wordt de Building Circularity Index (BCI) toegelicht, de methode om circulaire aspecten van een gebouw concreet meetbaar te maken.

 

4. Stand van zaken warmtenetten | deel 1

 

In steeds meer steden wordt gewerkt aan het aardgasvrij maken van gebouwen. Gemeenten en eigenaren verkennen de mogelijkheden van een warmtenet en krijgen te maken met complexe vraagstukken over samenwerking aan de ontwikkeling, realisatie, financiering en exploitatie van het net. Welke rollen en verantwoordelijkheden zijn er in een warmtenet? Hoe komt een warmtenet tot stand? Welke manieren van samenwerken met partners in de warmteketen zijn er?

Brenda Schoumans (Business Developer - Firan) deelt haar kennis op het gebied van duurzame infra voor nieuwe warmte verdeel technieken. René Hogeveen (businessontwikkelaar warmte - HVC) en Jan-Paul Giskes (netwerkarchitect en sales engineer warmte – HVC) nemen je mee in energieopwekking via energiebesparende afvalverbranding naar warmtenet en afnemers aan de hand van warmtenet Alkmaar.

 

5. De snelle ontwikkeling van gelijkstroom (DC) 

 

Stroom heb je in twee smaken: gelijkstroom (Direct Current – DC) en wisselstroom (Alternating Current - AC). Eind jaren 80 van de 19e eeuw raakte George Westinghouse in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met Thomas Edison. Deze vete zou de geschiedenis ingaan als de "war of the currents", de oorlog van de stromen. Uiteindelijk is de hele wereld dankzij een groot aantal uitvindingen van Nikola Tesla overgegaan op wisselstroom. Ontwikkelingen hebben sindsdien niet stilgestaan. Er wordt nu steeds meer gekeken naar gelijkstroom. Harry Stokman (CEO – DC systems) en Epko Horstman (Business Secretary - BSRi) delen met jou hun kennis over de razendsnelle ontwikkelingen.  

 

Heb je de top 5 webinars van 2021 bekeken? 

Dan ben je veel kennis rijker en is ons doel bereikt. TVVL helpt professionals door kennis te delen, verbind door samen te beleven, faciliteert innovatie en verzorgd opleiding binnen de branche. Wil je ook aansluiten bij de grootste vereniging van technisch professionals? Kijk hier voor meer informatie en sluit je aan.

 

Meer TVVL webinars

Ben je op zoek naar meer webinars om terug kijken? Neem dan een kijkje in het complete overzicht van alle TVVL webinars van de afgelopen tijd. En kies zelf de onderdelen die voor jou relevant zijn.

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten