Binnen thema: Duurzaamheid & circulariteit
Agendaoverzicht Bewaren

Internationaal Symposium Hybrid Ventilation | TU Delft - TVVL

5 september 2019
Locatie: TU DELFT
Datum: 24 september 2019
Tijd: 13:00 tot 20:00
Type: Bijeenkomst

In het symposium op dinsdagmiddag 24 september 2019 over hybride ventilatie worden eerst voorbeelden gegeven hoe gebruikers zich kunnen aanpassen, als het gebouw daartoe mogelijkheden biedt (Susan Roaf, Heriot-Watt Universiteit) en hoe de wisselwerking is tussen gebruikers, installatie en gebouw in relatie tot comfort en energiegebruik (Laure Itard, TU-Delft).

Vervolgens worden enkele nieuwe gebouwen besproken die op een geavanceerde manier natuurlijk of hybride worden geventileerd met bewust gebruik van daglicht en thermische massa (Alan Short, Universiteit van Cambridge) en hoe een transparant onderwijsgebouw met laboratoria met hybride ventilatie een hoge BREEAM-score weet te behalen (Aldo Vos, BroekBakema).

 Tenslotte worden de bevindingen van TVVL-werkgroep hybride ventilatie naar de praktijk vertaald (Michiel van Bruggen, De Energiemanager) en de historische relatie tussen architectuur, daglicht en natuurlijke ventilatie door Peter van den Engel (TU-Delft) besproken.

Het symposium levert door zijn brede opzet zowel voor installatieadviseurs, bouwfysici als architecten inspiratie voor geïntegreerde en duurzame ontwerpen van de toekomst.
Aanmelden kan via de TVVL website.

225
Lees meer over: hybride ventilatie
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL