Project
  • Initiatief
  • Voorbereiding
  • Uitvoering
  • Gereed

‘Vuistregel wiki’ installatietechniek – onafhankelijke objectieve informatie breed toegankelijk maken

Verwachte oplevering: 2020
Partners:

Een vuistregel is, in tegenstelling tot een exacte berekening, een hulpmiddel om snel een schatting te kunnen maken. Met goede vuistregels kun je, zonder gecompliceerd rekenwerk, snel inzicht krijgen in de orde van grootte van elementen of kun je verschillende varianten globaal tegen elkaar afwegen. Vuistregels zijn dus onmisbaar bij het maken van een snelle schatting.

Installateurs en installatieadviseurs maken bij het opstellen van een (globaal) ontwerp of bij het maken van ramingen gebruik van technische kengetallen. In veel gevallen worden daarbij eigen kengetallen gebruikt. Om de kennis die er al is geordend en openbaar via internet toegankelijk te maken wil de TVVL Expertgroep Klimaattechniek een ‘vuistregel wiki’ voor de installatietechniek opstellen. Doordat iedereen vuistregels kan toevoegen en de invulling van een vuistregel door anderen weer kan worden aangepast ontstaat een onafhankelijke, objectieve bron van informatie.

Lever jij een bijdrage aan de ontwikkeling van een vuistregel wiki voor de installatietechniek?

Om de vuistregel wiki op te kunnen stellen zoekt de TVVL Expertgroep Klimaattechniek actieve leden die willen deelnemen aan dit project. Zie jij toegevoegde waarde in een vuistregel wiki en wil jij (of jouw organisatie) hier zelf een bijdrage aan leveren? Dan ziet de TVVL Expertgroep Klimaattechniek jou graag op woensdag 13 november tijdens de TVVL Techniekdag | Matchmaking TVVL Kennisontwikkeling. Tijdens dit event geeft TVVL Expertgroep Klimaattechniek een toelichting op dit project. Aansluitend kun je tijdens een tafelsessie vragen stellen of je direct aansluiten bij dit project. Meld je dus nu aan en wie weet ontstaat er een match*!

Meld je aan voor Matchmaking TVVL Kennisontwikkeling en geef je interesse voor dit specifieke project aan.

Heb je voorafgaand aan Matchmaking TVVL Kennisontwikkeling inhoudelijke vragen over dit project, neem dan contact op met:

Michiel van Bruggen, TVVL Expertgroep Klimaattechniek
Daniëlle Dikhoff, TVVL Community Manager Kennisontwikkeling


* Door je aan dit project te verbinden laat je zien dat je kennisontwikkeling binnen je vakgebied een warm hart toedraagt. Natuurlijk ontvang je de onderzoeksresultaten als eerst en zorgen wij ervoor dat we jouw naam en/of je bedrijfslogo op de projectenpagina vermelden.

Update 2020
De basisstructuur is opgezet en de softwarebouwer is aan het bouwen en  gaat de wiki eind 2020 opleveren.

Betrokken deelnemers (1)

20 september 2019

Vind ik een goed initiatief, ik ken wel een aantal goeie vuistregels en ik hoor graag die van iemand anders. 

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten