Binnen thema: Duurzaamheid & circulariteit
Naar projecten Bewaren

TVVL Triple BIM Community: Project LOD

Met BIM vernieuwen we de bouw en maken we deze aantrekkelijker. Verschillende partijen bouwen het gebouw virtueel in het zogenaamde Bouwwerk Informatie Model (BIM) en slaan de informatie gestructureerd op om deze te gebruiken in het bouwproces. In BIM is het voor de installatiebedrijven belangrijk om te kunnen werken op het juiste detailniveau.

In BIM wordt dit LOD (Level of Detail) genoemd, wat over het algemeen varieert van 100 tot 500 (hoger getal betekent meer detail).

LOD definiëren voor de branche
Op dit moment is de definitie van LOD niet duidelijk omschreven en wordt het door bouwpartners verschillend gebruikt. Als gevolg hiervan raken marktpartijen in discussie, lopen zij risico’s en verliezen zij manuren in de afstemming met de opdrachtgever en andere bouwpartners. Daaropvolgend is er geen praktische handleiding aanwezig om LOD te stroomlijnen.

De TVVL Triple BIM Community, met ruim 250 BIM aangesloten specialisten uit de installatiesector, gaat in de 1e helft van 2019 aan de slag met het definiëren van LOD en het vormen van een oplossing voor de branche. Het eindresultaat is het opleveren van een direct inzetbaar middel.

Bijeenkomsten
Door middel van een reeks bijeenkomsten roept de TVVL BIM Community stakeholders uit de branche op om hier inhoudelijk aan bij te dragen. In de sessies gaan we met maximaal 30 personen om tafel, waarbij we graag de volgende doelgroepen uitnodigen: installateurs, aannemers, constructeurs, opdrachtgevers, architecten, NL-ingenieurs, toeleveranciers en aanbestedende dienstverleners.

Data en tijden 
- Donderdag 21 maart  (Kloosterhoeve, Kloosterweg 2, 3481 XC  Harmelen)
- Donderdag 11 april  (Kloosterhoeve, Kloosterweg 2, 3481 XC  Harmelen)
- Donderdag 16 mei (TVVL, Korenmolenlaan 4, 3447 CG Woerden)
- Donderdag 20 juni (TVVL, Korenmolenlaan 4, 3447 CG Woerden)

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomsten.

Reageren
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL