Blog
Geplaatst door TVVL

NVBV en TVVL gaan duurzame samenwerking aan

Profielfoto van Redactie TVVL Connect
9 juli 2020 | 1 minuut lezen

TVVL is verheugd dat NVBV ervoor heeft gekozen om voor de uitvoering van haar secretariaat samen te werken met TVVL. Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging, afgekort de NVBV, is de vakvereniging voor Bouwfysici in Nederland en Vlaanderen. Door de jaren heen is het aantal leden gegroeid tot ruim 300 mensen die vanuit hun professie bezig zijn met bouwfysica. Voorheen voerde NVBV hun eigen secretariaat werkzaamheden uit, maar gezien de doorlopende groei gaan NVBV en TVVL samenwerken.

Een van de doelen van NVBV is het bevorderen van de toepassing van de bouwfysische kennis in ontwerp, uitvoering en beheer van bouwwerken. Daarnaast verspreidt de vereniging de bouwfysische kennis in de (bouw-)wereld. Als laatste doel heeft NVBV het opzetten van (kennis-)netwerken door middel van bijeenkomsten en projectbezoeken. TVVL neemt de organisatie van de secretariële ondersteuning namens NVBV voor haar rekening.

“De samenwerking met TVVL is een volgende stap in de professionalisering van de Bouwfysica Vereniging.  Dat biedt voordelen op operationeel vlak én we creëren hiermee meer mogelijkheden om ook op inhoudelijk vlak vaker samen te werken met TVVL. Door deze samenwerking kunnen TVVL en NVBV elkaar versterken.” aldus Ieke Kuijpers – van Gaalen, voorzitter van NVBV.

John Lens, Directeur TVVL voegt hier aan toe: “Bouwfysica is de basis van ons vakgebied. Bouwfysica draait om de perceptie van zintuigen van de gebruikers van gebouwen. Die essentiële kennis hebben we als vakgebied nodig om oplossingen te bieden voor de grote transitievraag. We moeten daarom starten bij het samenbrengen van de juiste mensen en de juiste kennis binnen verschillende disciplines om de afstand tussen elkaar te verkleinen. Wij investeren graag in een nauwe samenwerking en een duurzame relatie met NVBV om samen te werken aan een omgeving waar professionals vakinhoudelijk een bijdrage aan onze sector kunnen leveren.”