Binnen thema: Gezonde gebouwen

De opleiding Luchtbehandelingstechniek geeft houvast.

Om inzicht te krijgen in de ervaringen van deelnemers aan de TVVL opleiding Luchtbehandelingstechniek, hebben wij hen na afloop van de opleiding een aantal vragen gesteld. We vroegen Joost van Duijn, Thijmen Broeks en Alwin Jacobs hoe zij terugkijken op hun opleiding Luchtbehandelingstechniek.

De opleiding is erg breed en afwisselend en je leert steeds weer wat nieuws zeggen Joost en Thijmen. Het geeft je nieuwe inzichten en een sterker begrip van complexe zaken zoals bijvoorbeeld het Mollier diagram of processen met betrekking tot lucht. Joost is een van de jongste deelnemers die geslaagd is voor de opleiding en hij beveelt leeftijdsgenoten de opleiding ook zeker aan. “Voor de beginnende engineer is dit de perfecte opleiding om van alle aspecten wat te leren.”

Waarom hebben deze deelnemers gekozen voor de opleiding? Alle drie willen ze zich vooral ontwikkelen en hun theoretische kennis verbreden. Thijmen zegt: “ De TVVL opleidingen staan erg goed aangeschreven en ik kan hiermee aantonen dat ik een bovengemiddelde kennis heb met betrekking tot het voorbereiden van HVAC installaties. De opleiding Luchtbehandelingstechniek geeft je de “body” waarmee je zelfverzekerd aan de slag kunt met technische uitdagingen.”

De studiebelasting viel deze deelnemers mee. Er was genoeg tijd om het huiswerk te maken aangezien de lessen 1x per 2 weken zijn. Uiteraard gaat het behalen van deze opleiding niet vanzelf en moet er soms ook hard geleerd worden. Joost zegt hierover: “Het is een uitdagende opleiding maar het biedt je de kans om je te specialiseren. Daarnaast pas je inhoud die behandeld wordt in de opleiding gelijk toe in de praktijk.”

Tijdens de coronaperiode is TVVL vrij snel overgeschakeld naar online lessen. Hoe hebben de deelnemers dit ervaren? Thijmen geeft TVVL hier een compliment over. Nog niet eerder heeft hij een cursus of opleiding binnen de branche gevolgd waar alles zo goed geregeld was, zelfs tijdens de corona periode. Volgens hem was er altijd duidelijke communicatie vanuit TVVL met betrekking tot roosters en online lessen. De leraren hebben zich snel aangepast en de lessen zijn voortgezet via ZOOM. De deelnemers hebben dit allen als positief ervaren en vonden dit een goede oplossing.

Meer informatie over de post-hbo cursus luchtbehandelingstechniek.

76
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL