Binnen thema: Gezonde gebouwen
Blogoverzicht Bewaren

Lucht verbindt alles

De opleiding Luchtbehandelingstechniek is al sinds 1972 de drukst bezochte opleiding van TVVL. Dit jaar is de opleiding 25 jaar post-hbo geregistreerd! Het belang van klimaattechniek in gebouwen neemt
steeds sterker toe en de eisen ten aanzien van het comfort, de gezondheid en het energiegebruik liggen steeds hoger. Tel daarbij op dat de techniek voor het beheersen van het binnenklimaat van gebouwen ook sterk in ontwikkeling is en je begrijpt waarom duizenden projectleiders, technisch ontwerpers en service technici sinds de jaren ‘70 voor deze opleiding bij TVVL hebben gekozen. Wij vroegen een aantal deelnemers waarom zij nu juist voor TVVL hebben gekozen.


Waar de deelnemers het vooral over eens zijn, is dat de opleiding Luchtbehandelingstechniek bij TVVL echt een begrip is binnen de branche. Een van de deelnemers merkt op dat je met deze opleiding op je curriculum vitae echt een streepje voor hebt. De meeste deelnemers hebben wel bij meerdere opleiders gekeken, maar kozen uiteindelijk voor TVVL vanwege de verdieping die in deze opleiding wordt geboden en de aansluiting op de praktijk. Voor veel deelnemers geldt dat collega’s hen al zijn voorgegaan, en dat zij deze ervaringen in de beslissing voor een opleider hebben meegenomen. Daarnaast vragen veel werkgevers letterlijk om ‘een TVVL diploma Luchtbehandelingstechniek’. Op de populaire vacaturesite INDEED tref je heel veel vacatures aan waar letterlijk om een TVVL-diploma zoals het diploma Luchtbehandelingstechniek gevraagd wordt.

De deelnemers die wij spreken geven desgevraagd aan dat zij de opleiding niet als heel gemakkelijk ervaren, maar dat dat vooral te maken heeft met het feit dat ‘Lucht’ ook geen makkelijk onderwerp is. ‘Lucht verbindt alles met elkaar’, zoals zo mooi in het gesprek wordt gezegd. De opzet van de opleiding – waardoor je min of meer gedwongen wordt de stof voor iedere lesdag voor te bereiden - zorgt er echter wel voor dat alles goed te volgen blijft. Al met al zijn de huidige deelnemers erg tevreden en zien zij nu al dat hetgeen zij tot nog toe hebben geleerd direct toepasbaar is in de praktijk. Op onze vraag of zij de opleiding Luchtbehandelingstechniek zelf zouden adviseren binnen hun netwerk volgt dan ook een volmondig JA!

Wat na Luchtbehandelingstechniek?
Heb je de post-hbo opleiding  Luchtbehandelingstechniek (of een gelijkwaardige opleiding) al gevolgd en wil je jezelf verder specialiseren? TVVL biedt 3 post-hbo vervolgopleidingen aan; Luchtbehandeling Speciale Ruimten, Geluid in Technische Installaties en Hogere Meet- en Regeltechniek. Ook kun je denken aan de opleiding Hydraulische Schakelingen voor Verwarmen en Koelen, Prestatiemonitoring en -Analyse van HVAC-installaties, of de post-hbo opleiding Systeemarchitect. Meer informatie lees je op www.tvvl.nl/cursussen.

Wil jij zelf meer verdieping in je werk als engineer of ontwerper of wil je als projectleider meer zicht op hoe een bepaald ontwerp tot stand is gekomen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Luchtbehandelingstechniek bij TVVL.

De opleiding in vogelvlucht
TVVL verzorgt al decennialang de (door de markt en deelnemers) hooggewaardeerde opleiding Luchtbehandelingstechniek. De eerste editie van deze opleiding was in 1972 en vanaf cursusseizoen 1994-1995 is de opleiding post-hbo geregistreerd. Deelnemers hebben na het succesvol afronden van deze opleiding gedegen kennis van de grondbeginselen van de luchtbehandelingstechniek t.b.v. kantoor- en utiliteitsgebouwen. Zij zijn in staat om klimaattechnische berekeningen te maken en in het (voor)ontwerp van klimaatinstallaties gefundeerde keuzes te maken.

- Al 25 jaar een post-hbo geregistreerde opleiding
- Wordt al 47 jaar gegeven
- 15 lesdagen met afsluitend examen
- Start weer in oktober 2019
- 4 groepen per jaar
- Mogelijkheid voor dagopleiding of middag/avondopleiding
- 15% korting voor TVVL-leden en medewerkers van TVVL-bedrijfsleden
- Gedurende de opleiding gratis toegang tot de digitale kennisbank van ISSO
- Hoog gewaardeerd en veelgevraagd diploma

Meer informatie op www.tvvl.nl/cursussen/lucht

307
Reageren
Thema'sGroepenDeelnemersProjectenOver TVVL