Blog
Geplaatst door TVVL

Winnaar Dutch Nominee voor REHVA Student Competition 2020 bekend

Gisteren organiseerde TVVL de Dutch Nominee Competition als Nederlandse voorronde op de jaarlijkse, Europese REHVA Student Competition. De voorronde is gewonnen door Maaike Leichsenring met haar presentatie ‘Flow visualization of downward condensing ammon
Profielfoto van Redactie TVVL Connect
6 maart 2020 | 1 minuut lezen

Gisteren organiseerde TVVL de Dutch Nominee Competition als Nederlandse voorronde op de jaarlijkse, Europese REHVA Student Competition. De voorronde is gewonnen door Maaike Leichsenring (TU Delft) met haar presentatie ‘Flow visualization of downward condensing ammonia in a gasketed plate heat exchanger’. Deze wedstrijd voor onderzoek op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning moedigt studenten aan bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de aarde.

Tijdens Climamed 2020 van 17 t/m 19 mei in Lissabon wordt de REHVA Student Competition 2019 gehouden, waar Maaike Leichsenring Nederland zal vertegenwoordigen. Tijdens de Dutch Nominee Competition streed Maaike tegen twee andere kandidaten, die door een jury waren geselecteerd uit de 8 inzendingen die TVVL heeft ontvangen. De kandidaten mochten voor de leden van TVVL Impuls en overige geïnteresseerden een presentatie geven over de opbouw en resultaten van hun afgeronde onderzoek op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning.

Eerdere overwinningen
In het verleden heeft Nederland vaker de REHVA Student Competition gewonnen. Zo won Rob Vervoort in 2017 de REHVA Student Competition en Arash Rasooli in 2016 zowel de Nederlandse en Europese wedstrijd als de wereldwijde competitie. Arash heeft zich na zijn deelname aangesloten bij de Nederlandse jury en begeleidt de winnende student van de Nederlandse voorronde naar de presentatie tijdens de Europese wedstrijd.

Over REHVA
REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations) is in 1963 in Den Haag opgericht met  TVVL als één van de initiatiefnemers. REHVA vertegenwoordigt een netwerk van meer dan 100.000 professionals uit meer dan 26 landen. REHVA stelt zich als doel om de wetenschap en praktische toepassing op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning te verbeteren. Ook stimuleert REHVA de interesse van studenten voor een studie in het vakgebied. Zo vindt tijdens de CLIMA-congressen de internationale REHVA Student Competition plaats.