Blog
Geplaatst door TVVL

Aan de slag met TVVL Connect

11 juni 2019 | 2 minuten lezen

Leuk dat je er bent! In dit blog vind je handige tips en uitleg om snel aan de slag te gaan met TVVL Connect. Binnen TVVL Connect kun je met andere professionals samen werken, kennis delen en artikelen en publicaties op voor jou relevante thema’s terugvinden.

Door je aan te melden als deelnemer van TVVL Connect krijg je toegang tot alle mogelijkheden die dit platform biedt. Via de online kennisbank doorzoek je eenvoudig alle beschikbare informatie uit artikelen en publicaties. Binnen groepen deel je met jouw (expert)groep of community in een afgeschermde omgeving projectinformatie, een agenda en een prikbord. Bij het onderdeel projecten zie je op welke onderwerpen wordt gewerkt aan kennisontwikkeling. Alle beschikbare informatie wordt samengevoegd binnen thema’s. Door thema’s te volgen blijf je op de hoogte van ontwikkelingen waarin jij geïnteresseerd bent.

Lees verder voor een antwoord op onderstaande vragen of bekijk de instructievideo. In een volgend blog vertellen we hoe je efficiënt en effectief kunt samenwerken in Groepen en welke informatie je onder Projecten vindt.

  • Hoe maak ik een account aan?
  • Hoe pas ik mijn profiel aan?
  • Wat zijn updates & notificaties?
  • Hoe plaats ik zelf een bijdrage?
  • Wat is het verschil tussen een blog en een prikbordbericht?
  • Hoe vind ik eenvoudig voor mij relevante informatie terug?

Hoe maak ik een account aan?
Door een account aan te maken op TVVL Connect krijg je toegang tot alle mogelijkheden die dit platform biedt. Om een account aan te maken klik je op het icoon Registreren rechtsboven in de menubalk. Na het invullen van je naam, emailadres en wachtwoord ontvang je een bevestigingslink in je mailbox. Zodra je op deze link hebt geklikt is je account actief op TVVL Connect.

Hoe pas ik mijn profiel aan?
Na registratie of inloggen klik je in de bovenbalk op je naam en vul je via Persoonlijke gegevens je profiel verder in. Het werkt voor iedereen makkelijker als je weet met wie je samenwerkt. Vul je profiel daarom zo volledig mogelijk in en vergeet ook niet een recente profielfoto toe te voegen.

Wat zijn updates & notificaties?
De kennis die beschikbaar is in TVVL Connect is ingedeeld op thema’s. Door het volgen van thema’s blijf je op de hoogte van ontwikkelingen waar jij in geïnteresseerd bent. Door in de bovenbalk op je naam te klikken kun je bij updates & notificaties aangeven hoe je op de hoogte gehouden wilt worden.

Hoe plaats ik een blog, prikbordbericht of andere bijdrage?
Als deelnemer aan TVVL Connect kun je zelf een bijdrage plaatsen. Wanneer je een bijdrage wilt plaatsen, klik dan rechtsboven in de menubalk op +Bijdragen. Je kunt dan een activiteit, blog, prikbordbericht of document plaatsen.

Wat is het verschil tussen een blog of prikbordbericht?
Iedere deelnemer kan een prikbordbericht of blog plaatsen. In een prikbordbericht deel je een nieuwtje of een link naar informatie of een video waarvan je denkt dat die relevant is voor andere deelnemers. Een bericht dat alleen bedoeld is voor de leden van je Groep of community plaats je binnen de betreffende groep.

Een blog is bedoeld om informatie te delen met andere deelnemers. Het zijn vaak kritische of inspirerende artikelen die onafhankelijk en informatief zijn. Bij het plaatsen van een blog geef je aan onder welk thema dit blog valt en voor wie het blog beschikbaar is (iedereen, alleen deelnemers of alleen leden van de vereniging TVVL). Een blog is eenvoudig terug te vinden onder Blogs en onder Thema’s op TVVL Connect.

Hoe vind ik eenvoudig voor mij relevante informatie terug?
Alle artikelen uit TVVL Magazine, technische rapporten en publicaties vind je eenvoudig terug in de Kennisbank. Via de filterfunctie kun je een zoekterm opgeven. Informatie rondom een specifiek thema vind je terug onder Thema’s. Tot slot kun je voor jou belangrijke informatie op je persoonlijke prikbord plaatsen door rechtsboven op de Bewaren te klikken. Je vindt door jouw bewaarde items terug in je dashboard (klik op het icoontje van een klok rechtsboven in de menubalk).
 

17 juni 2019

Mooi hoe dit platform invulling geeft aan een goed doorzoekbare Kennisbank!

Thema'sGroepenDeelnemersProjecten