Nieuwsbericht
Geplaatst door TVVL

TVVL lanceert Technipedia, de technische wikipedia!

Profielfoto van Redactie TVVL Connect
1 april 2021 | 1 minuut lezen

Technipedia is een technische encyclopedie, openbaar en gratis beschikbaar voor iedere technische professional die zich bezighoudt met installaties en voorzieningen in de gebouwde omgeving. Het documentatiesysteem is gemaakt om bestaande kennis zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven en te bewaren.

Het idee voor een Technipedia is ontstaan in de TVVL Expertgroep Klimaattechniek. Het komt voort uit de wens naar een actuele versie van het “welbekende” boekje Cijfers en Tabellen 2007 van SenterNovem (nu RVO). TVVL wilde in eerste instantie de kennis van haar leden en andere professionals inzetten om op een Wikipedia-achtige manier een nieuwe, online versie te maken. Deze wens is uitgegroeid tot een algemenere en bredere online encyclopedie voor de Installatietechniek. Technipedia moet groeien met bijdragen van experts.

De artikelen op Technipedia kunnen door iedereen worden aangemaakt, aangevuld en geactualiseerd. Technipedia is sinds vandaag beschikbaar via TVVL Connect. Neem een kijkje en deel jouw kennis in deze encyclopedie! De Technipedia is in het menu te vinden onder Expertise of klik op deze link.